Tuesday, November 30, 2010

Elu farmis

Eile hommikul pakkisime taaskord oma seljakotid ja lahkusime Sydneyst, et startida farmi poole. Pidime Centralis hyppama CountryRaili peale ja sellega soitma viis tundi, et Quirindisse jouda. See on siis l2him asula sellel farmile (80 km kaugusel). Poole tee peal sain Miriamilt (farmi omanikult) s6numi, et peame teda kella poole kuueni Quirindis ootama ja saame kotid tema Toyotasse visata, mis parasjagu seal paranduses oli. Rongis6it ise oli vahva, paljudest ilusatest kohtadest s6itsime l2bi ja n2gime ka k2ngurusid, p2ris suured on nad ikka. S6it kulges l2bi m2gede, orgude, kummipuumetsade ja yle j2rvekeste ja oli ikka k6vasti mugavam kui lennukis. Paneb m6tlema sisereiside ajal just rongi kasutamise peale. Tulime siis Quirindis maha, viskasime oma asjad auto peale ja vahtisime niisama ringi. Kena, v2ike koht..n2rv ikka puhkas korralikult! :D Miriam j6udis koos oma ema ja tytrega mingi poole seitsmeks ning s6it farmi poole v6is alata.

Tegemist on siis hollandi-austraalia segaperega. Mees on austraallane, Miriam on p2rit Hollandist ja on elanud siin 10 aastat. Kasvatavad lehmi ja lambaid (lehmi on kuskil 500, lambaid 3000), mees tegeleb pologa ja seet6ttu peetakse neil ka hobuseid. Miriam samuti oli aktiivne ratsutaja varem. V2ga sympaatse mulje on nad siiamaani j2tnud, kuigi vahepeal tundub, et on natuke t6sised. Tytar Robin ei seisa pudeliski paigal, igalpool on vaja asjatada ja rahmeldada, armas blondide lokikestega tydrukutirts on muidu :) Miriami ema on ka h2sti tore, tootab Hollandis psyhholoogina, temaga r22kisime t2na p2ris palju. Nyyd olemegi siin ainult mina, Helger ja Miriami mees, Jimbo. Miriam ja tema ema s6itsid koos Robiniga kuhugi rannikule puhkama n2dalaks ajaks, meile n2idati t2na k6ik tood ette, mis vaja teha on ja nii me siis siin toimetame omapead. Kuna siin on kuus n2dalat sadanud, siis midagi 6ues v2ga teha ei saa, tegingi t2na algust ja koristasin Robini toa 2ra ja t6mbasin elutoa ja vahekoridori tolmuimejaga puhtaks. Helger koristas garaazialust. Pmst saame ise valida, milliseid toid teha tahame, kui ei ole mingit kiireloomulist asja ja vabad p2evad on ka meil n2dalas - p6hiliselt n2dalavahetused :)

Aga see sadu siis...jah, see on ikka p2ris ulmeline, mis siin toimub - ainult sajab ja sajab ja sajab ja t2nu sellele on osadest kohtadest vesi t2iesti tee 2ra viinud, nii et eile saime m6nusalt offroadida pilkases pimeduses. Meie maja asub umbes 1,5 km kaugusel nende elamust, nii et liigume kahe maja vahel k6rge maasturiga - muudmoodi paraku polegi v6imalik...eile kui 6htul tagasi oma majja s6itsime, siis viimases s6iduteele tekkinud ojas (mis oli tegelikult nagu j6gi juba)l2ksid autotuled juba vee alla ja vesi hakkas sumpsi tungima :D Nii et ponev :D Autot saame kasutada ka omal vabal tahtel, kui vaja nt linna on minna vms tahame teha.

Eile siia s6ites r22kisime tee peal nendest ohtudest ka, mis siin farmis meid ymbritseda v6ivad - 2mblikke ja madusid on siin palju. Ettevaatlik peab olema redback spideri suhtes, kes hammustab v2ga valusasti ja on ka myrgine, kuid 6nneks mitte surmavalt. Madude kohta niipalju, et siin v6ib kohata nii musta kui pruuni madu: "If you get bitten by a black snake, then You need to go to the hospital, but when you get bitten by a brown one, then You REALLY need to go to the hospital"
Aga muudest v2hemohtlikest loomadest kohtab siin palju k2nguruid, sest farm asub m2gede vahel ning nad armastavad k2ia m2e all pikka rohtu soomas. Neid voib p2ris palju korraga rohu sees olla, kuid reaalselt n2ed sa yhte-kahte isendit. Koaalasid v6ib vaatama minna siit 100 km kaugusele.

Hobused elavad aastaringselt koplites ja hulguvad m2gede vahel ringi, eriti just noored. Miriam just ytleski, et kui tahad v6id nende juurde jalutada, kuid nad v2ga ei tea, mis asi see inimene on ja v6ivad alguses uudistada v6i ettearvamatult k2ituda. Siin nende kodu juures elab pisike poni, nimega Raffa, kes aias pisikest muruniidukit m2ngib ja Robini suur lemmik on. Eile p2ris yllatusin kui n2gin, et garaazi ees chillis mingi must tomp, l2hemal vaatlusel tegin siiski kindlaks, et t egemist on poniga :)) Sain teada, et j2rgmine n2dal saan ka siis oma suurema poni selga, kellega pole kaks kuud tegeldud ja kes v6ib pisut metsik olla :D Kui meile siin meeldib ja me siia pikemaks kavatseme j22da, siis v6tame jaanuaris noored k2sile. Veel on neil 6 koera ja kaks kassi. K6ik marus6bralikud loomad.

Aga siinkohal l6petan ja l2hen vaatan, mis teha annab :)

5 comments:

  1. ja internetiühendus on teie majakeses vabalt kasutatav?
    noh, et neid blogipostitusi hakkab ikka regulaarselt tulema, eks? :P

    väga äge on lugeda

    ReplyDelete
  2. Internetiyhendusega on nii, et siin nende majas saame jah kenasti kasutada kui voimalus avaneb, aga meie majas pidavat olema VIST wifiyhendus ka mingit sorti, v2hemalt Miriam ytles, et voite proovida. Eks siis n2ha ole. Aga blogi eest hoolitseme kindlalt esmaj2rjekorras kui arvuti taha p22seme :D Homme pyyame pilte ka teha - pildiblogi osa vajab ka ikkagi t2iendamist :D

    ReplyDelete
  3. Ma ei julgeks nendele noortele elusees jala kuskile koplisse minna, arvestades neid madusid ja ämblikke, ma eelistan viimaseid Tomi terraariumist imetleda aga kui näete mõnda, tehke ennem tema eemaldamist äkki pilt :P

    ReplyDelete
  4. Ohh nii tore! tundub väga mõnuselu teil seal;)!!!

    Meenuskohe mulleöeldud lause: "If the golden snake bites you, you have 20 minutes to get to the hospital, the nearest hospital is 30minutes away, you won't make it. If it's brown snake you'llmaybe make it." Aga lugesin seal ka mingit mürgiste loomade välimäärajat ja õnneks tuleb välja, et mitte alati ei olegi mürgise mao hammustus mürgine.. Vb sain millestki valesti aru:D Aga mingi teema on selle venous-iga:D

    Kindlasti saab teil sealpalju nalja ja loodan, et palk ka mõistlik;)

    ReplyDelete
  5. Kristhel: v6id kindel olla, et saad pilti n2ha, loodan ainult, et fotokas ikka 6igel hetkel v6tta on :D Miriam kusjuures r22kiski, et ta on n2inud p2ris palju madusid ja neid ka tapnud palju..huvitav oleks teada, kuidas see protseduur t2psemalt v2lja n2eb, nii et ise ellu ka sealjuures ikka j22d :D

    Mis puutub maomyrki, siis vbl on t6esti see teema, et oleneb kuhu ta sind hammustab ja kui palju myrki parajasti haava satub...aga ega ma ka t2psemalt rohkem ei tea :D Nad pidid yldse p2ris arad elukad olema..kaovad enam-v2hem enne kui oled m2rgatagi j6udnud, aga muidugi ettevaatus ei ole kunagi liiast :P T2na pole nyyd sadanud ka yldse, nii et arvata v6ib, et ilmad l2hevad varsti p2ris kuivaks ja kuumaks, mis toob ka igasugu elukad n2htavale.

    ReplyDelete