Sunday, November 7, 2010

Malaisia

Kell saab siin kohe 18:30 ja ma olen kuus tundi maganud. Vahepeal ei saanud üldse aru, kas magan või ei, sest unenägu oli koguaeg unenäos kinni..aga kui konditsiooneri müra peale üles ärkasin, siis sain aru, et vist ikka magasin.
Kuna olen nüüd saanud natuke süüa, puhata ja pesta, siis mõistus on veidi selgem ja räägin paari sõnaga Malaisiast endast ka siis.
Elanikke: 27,73 miljonit (Lonely Planeti järgi)
Pindala: 329, 847 ruutkm
Pealinn: Kuala Lumpur (kus antud hetkel viibime ka meie)
Valuuta: Malaisia ringit (3,5 on kurss võrreldes eesti rahaga)
Riigikeel: Bahasa Malaysia

Ma pole kunagi varem Aasias käinud (Venemaa Sankt-Peterburg ei lähe väga arvesse siinkohal :D), nii et Malaisia tegi otsad lahti. Mis me oskame öelda: kontrastid, kontrastid ja veelkord kontrastid. Sõitsime täna lennujaamast Centralisse bussiga, mis oli pikkkkkk sõit :D ja bussiaknast nägi nii mõndagi. Linnaäärsed uhked elamud ja nende kõrval samal ajal tohutu vaesus, pruunid tiigid, rämps tee ääres jne. Film "Slumdog Millionaire" sobiks siia nagu rusikas silmaauku, bussiga loksudes hakkas selle filmi muusika täiega kummitama. Selle tingisid ka arvatavasti bussijuhi sõiduoskused, päris kreisi on liiklus siin. Loodus on muidugi paeluv, kõike pole veel näinud, aga uudishimu on suur. Mõtlesime homme külastada Linnuparki, mis pidavat Lonely Planeti andmetel maailma suurim olema ja kus elab umbes 200 erinevat linnuliiki (peamiselt Lõuna-Aasia omi), nii et eksootika, eksootika...kaksiktornides tahaks ka kindlasti ära käia.

Hostel

Reggae Guest House kesklinnas. Kui siia jõudsime, ei saanud ma alguses pihtagi, kust sisse peab minema, siis Helger nägi seina sees pisikest ust, millest sisenedes nägime esimese asjana trepi peale pandud jalanõusid, mida oli päris palju. Eee..nojah :D Nagu kohe selgus, käiakse siin sokkides ringi ning kui vaadata seda ehitust siin, siis teisiti poleks vist mõeldavgi. Aga hostel on päris lahe, mõnusa kujundusega seest, palju noori on siin, peamiselt siis ikka Aasia päritolu. Hommikusöögiga on lood nii, et sai, või ja moos on olemas (kohv ja tee ka) ja siis ise pead teenindama ennast. Internet on tasuta, wifi on olemas (samuti tasuta), wc ja vannituba on ühiskasutatavd koridori peal. Meie toas pole akent, mis on harjumatu, aga konditsioneer töötab 24/7 ja mõnes mõttes on vist ka hea, et akent ei ole, sest väljast nagunii erilist õhku sisse ei tuleks ja ma natuke kahtlen selle aromaatsuses ka :D Väljas on niiske, paks ja palav õhk, ca 40 kraadi. Troopika.
Aga me oleme rahul, VÄGA! ;)







No comments:

Post a Comment