Wednesday, November 10, 2010

Kohal!

Eile kohaliku aja j2rgi kell 11 maandusime siis Austraalia pinnal. Lennujaamast p2ris v2lja saime kuskil 12 paiku ofkoors, mille tingisid kaks kontrolli..pass ja toll. Tollis kontrolliti ainult minu ratsasaapad yle, et puhtad oleks ja rohkem ei vaadatud midagi. Viisa ega muu s22rase kohta ei uuritud ka midagi, ainult kysiti, et kus peatume. Tollist l2bi p22senud, v6ttis meid vastu s2rav ja r66msameelne Karin koos eesti lipuga :)) Lennujaama juurest hyppasime bussi peale ja s6it kesklinna poole v6is alata. Bussipiletid kolmele l2ksid kokku 45 taala (h6kk...), aga Karin ytles, et lennujaama ja kesklinna vahel pididki roovima r2igelt.
(Nii harjumatu, et siin t2pit2hti pole!)
Niipalju veel ka,et Helger j2i haigeks ja saab homme arsti juurde, sest 12.ndast hakkab meil tervisekindlustus kehtima. Praegu ajab l2bi Panadoli, B-vitamiini ning Strepsilsiga. Kohe-kohe l2heme apteeki ka, kust arvatavasti saab midagi effektiivsemat kurgule. Pole ime ka tegelikult, et ta haigeks j2i, sest kui me Kuala Lumpuri kesklinnast lennujaama s6itsime, siis sattusime t2pselt konditsioneeri alla istuma, s6it, mis kestis yle tunni, tegi oma too. Pealegi oli p2rastpoole veel lennukis ka jube kylm, jumal t2natud, et mul sokid kaasas v2hemalt olid. Istusime veel k6ige viimases reas ka.
Aga igaljuhul, oleme kenasti kohal :) Helger j2i hostelisse magama ja me Kariniga k2isime soomas ja apteegis talle rohtu toomas. P2rastpoole tegime veel mulle telefoninumbri 2ra siin ja t2na l2heme panka ning siis on veel vaja TFN number 2ra vormistada. Muideks, avastasime, et siinsama hostelis pakutakse baari tood, p2rastpoole l2heme ja uurime, mis v2rk on :) Aga hostel ise on p2ris lahe..m6nusad toad ja inimesed ka megatoredad. See on veel asi, millega pean harjuma siin..et k6ik on nii avatud ja lahked...ja yldse, ma tunnen ennast nagu kodus siin. Veel pole tekkinud sellist tunnet, et olen kuskil tundmatus kohas ja ei oska siin midagi peale hakata. Siinsed inimesed ja suhtumine muudab kohanemise ylilihtsaks. Muidugi on hetkel veel v2ike ebakindlus tuleviku osas (too ja elukoht), aga tean, et kui k6ik teised on hakkama saanud, siis saame meie ka! Ja siin on hoopis teine elustandard ja inimesed..ja k6ikk6ik. Eile nt oli selline juhus, et k2isime Kariniga poes ja ta tahtis Bottle Shopist l2bi hypata (siin toidupoodides alkoholi ei myyda, vaid selle jaoks on eraldi Bottle Shopid) ning Karin otsis yhte kindlat veini, mida neil aga ei olnud. Siis l2ksime tagasi hosteli, viisime Helgerile rohud 2ra ja olime niisama ja siis l2ksime jalutama. Kiikasime yhte teise Bottle Shopi ja saime sealt ka soovitud veini, jalutasime veel ookeani 22res ja t2navatel. Nii m6nus on siin. Kui kodu poole jalutasime, hyppas 2kitselt selja tagant yks tyyp ligi, mina teda 2ra ei tundnud, aga kysis meie k2est, et kas me saime soovitud pudeli veini, mida otsisime. Mul oli ikka t2ielik h2mming, aga Karin vaatas, et tavaline v2rk :D
Ja siin hostelis k6ik toakaaslased tulid kohe juurde ja tutvustasid ennast. Meiega yhes ruumis elab yks austraalia kutt, v2ga s6bralik ja v2rki, aga mul on tunne, et ta tahtis meid t2na hommikul maha lyya, kui me kell 4 hommikul 2rkasime ja sosistama hakkasime :D L2ksime 6htul juba kell 20 magama...r2nk on ikka see ajavahe.
Homse oo oleme veel hostelis ja siis juba elame mujal, eks siis n2is juba, kus :)





No comments:

Post a Comment