Friday, December 31, 2010

Head uut aastat! :)

Nagu Austraalias kombeks, ei olnud üllatustest puudust ka aasta viimasel päeval. 30.ndal mõtlesime, et läheme botaanikaaeda piknikku pidama ning olime juba valmistunud, et kell 12 päeval veame ennast kohale, laotame lina maha ja ootame keskööd - hiljem minnes oleks botaanikaaed juba kinni pandud ja koha otsimisega oleks ikka väga keeruliseks läinud, sest see, kuidas siinsed uut aastat vastu võtavad, on metsik! Aga läks hoopis teisiti ja saime meie praegust elu muutva pakkumise. Nimelt võttis meiega kontakti üks siin elav Eesti paar, kes on Austraalias juba 10 aastat elanud, ükskord kui Eesti konsulaadis saunapeol käisime, rääkis seal ajutiselt elav eestlane, et see paar otsib endale kedagi, kes 5.-11. jaanuar nende kõige väiksemat last ja majal silma peal hoiaks. 30. õhtul saatsid nad meile sõnumi ja kutsusid aastavahetuseks enda poole. Püüdsime oma mineku võimalikult niimoodi sättida, et inimeste hordidesse ära ei eksiks. Juba hommikul kogunevad inimesed Harbour Beachi ja ooperimaja ümbrusesse, mis kella kolmeks olid juba umbes. Ookeaniääred olid ummistunud telkidest, varjualustest ning ilusat päeva nautivatest inimestest. Circular Quayst praami peale istudes ja Balmaini poole sõites võis näha tuhandeid päikese nautlejaid ja uue aasta ootajaid.









Niimoodi jõudis ilutulestik sinna kuhu vaja.



See paar elab muidu Melbourne'i lähedal maal, aga Sydneysse alles ostsid maja ning päriselt kavatsevad sinna sisse kolida kuskil kahe aasta pärast, sest keskmine laps käib nende vanas elukohas veel algkoolis ja kaks aastat oleks siis selle lõpuni. Maja on muidugi super koha peal - kolmekordne, kohe ookeanikaldal, oma paadisillaga...ja suur oli meie üllatus, kui meile tehti ettepanek jääda sinna majja mitte nädalaks, vaid tervelt kuuks ajaks..või noh senikuaks, kuni me farmi tahame minna, mis siis arvatavasti juhtub veebruari algul :) Nii et super! Ülikena asukoht, ilus elamine, pealegi tasuta! :D See on ikka väga suur võit rahalises mõttes, kui siin elamise eest maksma ei pea mingit üüri, bonde vms asju.

Pidu ise oli ka väga tore - terass, soe päike, vaade otse ookeanile, külm õlu, hunnikus süüa, mõnus seltskond, võimas ilutulestik oleks siis meie 2010.aasta lõpuõhtu märksõnad. Peale meie oli seal veel paari ühine tuttav Eestist koos tüdruksõbraga ning pere hea sõber Adam koos oma vennaga. Siin on kombeks lasta ilutulestikku kaks korda - kell 21 ja kell 00. Ja teate..see kella 21-ne ilutulestik oli juba selline, et Eestis ei näe elus midagi sellist! Ma ei taha mõeldagi, mitu eesti eelarvet sinna taevasse lendas :D Kesköisest tulevärgist ma parem ei räägigi, parem vaadake ise:




Selle kõige paremaks nautimiseks põikasime kõigepealt Eesti konsulaati - paaaaalju rahvast, vein, šampus, kandikutekaupa süüa...ja sealt jalutasime kohta, kust oli hea vaade Harbour Bridge'ile. Äge oli see, et ilutulestikku lasti kolmest erinevast kohast ja see oli niiiii ilusti sünkroonis. Väga šeff!

Igal juhul saab see aasta olema täis üllatusi, avastusi ja palju palju muud põnevat!

Samasuguseid seiklusi soovime ka teile kõigile ja et see aasta ikka ilus tuleks!

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas

    ReplyDelete