Monday, December 13, 2010

Tagasi Sydneys

Farmist lahkumine läks libedalt, neil oli suhteliselt suva, et me ära läheme. Nüüd oleme juba kolmandat päeva Sydneys ja hea uudis on see, et saime mõlemad Helgeriga tööd :) Käisime esimese päeva õhtul jälle Kaisu juures õhtust söömas ja seekord oli Taavi ka kodus. Taavil on siin oma ehitusfirma ja ta tegi Helgerile ettepaneku, et kas ta ei tahaks tema esimese tööandja juures tööle hakata. Samuti oli tal tööd pakkuda ka tüdrukutele, liiklusreguleerijana. Mitte midagi hullu pole, pead lihtsalt seda märki hoidma ja käes õigel ajal keerama, et kas nüüd on stop või peab aeglasemaks võtma või võib kiiremini sõita. Küll aga on vaja ABN numbrit, et sinna tööle saada ja siis peab läbi tegema ka koolituse. Mina pean isegi kaks tükki neid tegema, esimene on sama koolitus, kus Helgergi on, ehituse oma (absurd!) ja teine on siis see nö erialane koolitus. Eks näis, kuidas teeme, arvatavasti kõike korraga kohe teha ei saa, sest juba üks koolitus maksab ca 110 dollarit. Aga eks siis saab nii teha, et teeme Helgeriga koos selle esimese koolituse läbi nüüd lähipäevade jooksul (lähemegi linna ennast registreerima varsti) ja siis on tal võimalik juba selle nädala jooksul tööle saada ja mina saan siis oma teise koolituse järgmisel nädalal ära teha.

Aga Austraalia bürokraatia kohta pole mul lihtsalt sõnu. Siin on täiesti absurdne, et sul peab iga töö jaoks olema eraldi litsents. Nt kui sa oled ehitaja, siis ega see ei tähenda seda, et sa võid töötada näiteks kõrgustes või raudtee ääres...kõige selle jaoks peab jälle eraldi paber olema. Ja muidugi eks see kõik ju maksab. Üks naljakas asi on veel see, et nt kui sinna koolitusele minna, siis pead dokumentidega tõestama, et see oled ikka reaalselt sina :D 100 punkti süsteem on selleks. Pass annab 70, austraalia pangakaart 25 jne..noh, meil on olemas mõlemad eelpoolnimetatud asjad, jabur oleks küll, kui meil 5 punkti saamata jääks. Seega peavad nad ka aktsepteerima rahvusvahelist krediitkaarti nt..Parajalt kreisi maailm ikka.

Elamisega on nii, et oleme nüüd hostelis elanud siin Sydneys ja täna hommikul otsustasime, et võtame nädalaks ajaks toa, ei viitsi seda raha tilgutada iga hommik ja nii tuleb odavam ka.

Muidu on kõik hästi ja väga mõnus! :) Eile oli äge õhtu koos Kariniga, käisime ookeani ääres jalutamas ja istusime päikesest kuumaks kütetud kivide peal, kuulasime lainete loksumist, jõime siidrit ja vaatasime tuledes Sydney linna. Selliseid õhtuid võiks rohkem olla ja tuleb kindlasti veel!

Aga nüüd peakski ennast liigutama hakkama, ABN numbri asjus helistama, sest eile vastava avalduse täitmine läks millegipärast metsa, poest miskit süüa tooma ja siis koolituse jaoks ka ennast ära registreerima.

Seda ka veel, et...maailm on ikka väikene küll! Karin rääkis, et kui neil Eesti majas jõululõuna oli, siis oli seal Eestist üks äge naine kohapeal olnud, kes kuskil konsulaadis vms töötab, et ta oli aidanud paljude asjadega ja üldse selline tore olnud. No ja kui ta eile juhuslikult selle naise visiitkaardi enda rahakoti vahelt välja võttis, siis oli ikka paras üllatus küll seal oma sugulase nime näha :D Selle toreda tädi nimi on Viktooria Tuulas ja ta viibis Austraalia koos oma mehe, Tõnuga - Tõnu on siis minu vanaema kaksikõe poeg. Niii äge oleks olnud eile kohtuda, aga kuna nad lähevad täna juba Eesti poole teele, siis arvatavasti oli neil eile palju asjaajamist, nii et meil ei õnnestunud neid tabada. Aga nii vahva! :)

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas

    ReplyDelete