Wednesday, December 8, 2010

2 väga kurja backpackerit...

...kellest üks kirjutab seda postitust praegu. Täna hommikul me läksime väga närvi, kui küsisime palga kohta, sest meil on ju nädal aega töötamist siin täis saanud ja jutt oli ju nädalapalgast. Helger küsis, et millal siis nagu meie palgapäev on? Selle peale vastas Miriam, et ega te nagunii selle rahaga siin midagi ei tee, et maksame teile siis kui te soovite linna minna vms teha, et ise teate, kuidas te raha tahate, kas peale kuud aega töötamist või peale kahte päeva või kuidas iganes. Nagu MISMÕTTES??????? Mis see nende asi peaks olema, mis meie oma rahaga teeme?! Kui oli nädalapalk, siis olgu ka nädalapalk! Ja üldse, kui ta ise väidab, et maksame teile, kuidas ise soovite, siis miks ma üldse küsisin täna seda palka ja sain sellise vastuse?

Igal juhul homme me hoolitseme selle eest, et me oma palga kätte saaksime, sest me tahtsime laup nagunii Quirindisse minna...aga no väga ärakasutatud tunne on ikka! Mul kadus igasugune tahtmine täna siin midagi teha, õnneks nad mõlemad läksid linna ka ära koos lapsega ja tulevad õhtul tagasi. Hommikupoole tegin siin midagi, aga nüüd võtan küll väga lõdvalt..vaatan, vbl pärast teen veel toas miskit, aga no kuulge..me rabame siin esmaspäevast-reedeni 8-10 h tööd teha ja siis on selline suhtumine? Pealegi nagu selgus, siis me ei saagi laupäeva ega pühapäeva vabaks, vaid ainult laupäeva, sest ma pean vist pühap last hoidma! Nendel on mõlemal laup-pühapäevad vabad ja me teeme sama pikki päevi, kui teevad nemad.

Igal juhul sellele asjale siin tuleb kiire lõpp. Otsime nüüd muud farmitööd, nt hooajalist puuviljakorjamist, kus rabad kaks-kolm nädalat, aga teenid ikka korralikult ka! Just sain teada, et Oranges teenib kirsside korjamise eest kahe päevaga 400 taala. Peame veel vastu kuni jõuludeni ja siis on küll nägemist, ootame oma pakid ära, mis eestist meie poole teele saadeti ja läheme minema.

Üks asi, mis meile mõlemale juba algusest peale natuke imelik tundus, on see, et nad absoluutselt ei ilmuta mitte mingisugust huvi meie vastu, kuigi tegelikult me elame ju ikkagi nende peres. Nt Miriam, kes oli ise kunagi kõva ratsutaja ja nüüd töötab treenerina, võiks ikka mingisugust huvi üles näidata minu vastu, et mis kogemus mul on jnejne..aga neid huvitab ainult see, et kas me midagi ikka teha oskame ja kas me asjadega toime tuleme.

Jah, ma olen pettunud ja vihane ja solvunud..aga püüan asja selle nurga alt nüüd natuke rahunenuna vaadata, et iga kogemus elus õpetab midagi. Ja mulle õpetas see eelkõige seda, et esmamulje ON petlik! Vägagi! Ja kindlasti annab mulle siin olemine kõva kogemuse nii farmielust, -tööst, kuid kõige rohkem siiski inimloomusest. Kõik, mis ei tapa, teeb tugevaks!

6 comments:

  1. Ma imestasin, et seal üleüldse kõik kuidagi nii sassis ja ligadi-logadi on. Aga loodan, et ikka saate oma raha kätte ja edaspidi veab rohkem.

    Mul üks sõbranna on hetkel kuskil viinamarja kasvatuses vms. kohas tööl.

    ReplyDelete
  2. Issand kui nõme nii :S Ma loodan, et kõik laheneb ikka positiivselt.

    ReplyDelete
  3. Nii kahju, et nii... Tundus ju ilus esialgu.

    ReplyDelete
  4. Hoian teile pöialt nagu alati.

    ReplyDelete
  5. Jep, meil on ka väga kahju, et nii on läinud. Aga eks iga algus ole raske ja eks edaspidi saab ainult paremaks minna :) Meid samuti panid juba alguses osad asjad siin imestama, segaduse osas siis. Nt sadularuum jne..et noh..mida need teised backpackerid siin teinud on siis? Aga vähemalt on nüüd teada, et kuhugi farm-handiks on mõttetu minna, pigem töötad tõesti kuskil puuviljafarmis, teed omale ettenähtud asja mingi kaks nädalat ja teenid ühe päevaga terve nädalaraha. Ning seejärel saad juba edasi liikuda ja raha kõrvale ka panna. Vähemalt on teada, mis teha tuleb ja nokitsed omaette ja palgasuurusest siinse farmiga võrreldes ei maksa parem rääkidagi :P

    ReplyDelete
  6. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas

    ReplyDelete