Wednesday, February 2, 2011

Tormituuled, tormituuled...




Uputustest juba niigi räsitud Queenslandile tuli eile kaela Austraalia ajaloo suurim tsüklon nimega Yasi. Õnneks tehti väga head eeltööd ning inimesi hakati evakueerima juba väga varakult, seega on positiivne see, et inimohvrite arv on nullis. Tsükloni kese on 35 km diameetriga ning tänaseks hommikuks on see kahju tekitanud juba rohkem kui küll. Samuti möllavad metstulekahjud nii Lääne-Austraalias kui ka siin lõuna pool. Üleeile külastas meid majaperemees ja ta rääkis, et tuleb 5.ndal lennukiga siia, sest autoga läbi ei pääse kuna tee on täiesti suletud põlengute tõttu. See avaldab otse loomulikult survet ka majandusele, eriti toidukaupade hindadele (puuviljad, mahlad jne..).Mahlahinnad pidavat poes olema kahekordseks tõusnud (eriti just apelsinimahla omad) ning seega tõsteti ka õunamahla hinda, sest kui viimane madalaks jätta, siis ostaks kõik ju seda.

Nii et me peame vist tänulikud olema, et siia pidama oleme praegu jäänud. Mitte ükski asi ei juhtu ilma põhjuseta - seda üritatakse mulle siin iga päev aina rohkem selgeks teha :)

2 comments:

  1. eriti austraalias on tegelikult tulekahjud kasulikud taimedele, mõned ei levigi ilma tuleta.
    pigem on lihtsalt inimesi liiga palju saanud ja meie oleme ees :)

    nt http://ngm.nationalgeographic.com/2010/05/mount-st-helens/funk-text

    pole küll metsatulekahjust, aga siiski

    ReplyDelete
  2. Jep, tõsi! Selle tuhakihi all, mis metsade alal maha tekib, tegelikult loodus hingab ja ärkab uuesti elule. Pole ju halba ilma heata :)

    ReplyDelete