Monday, February 14, 2011

Eilne õhtusöök väljas koos Kaisu, Taavi ja Arabellaga kujunes paraku mitte nii meeldivaks elamuseks. Alguses võtsime suuna ühte Kreeka restorani, mis siinsamas lähedal on, hind oli seal aga liiga kirves. Valentinipäeva puhul oli välja pakutud erimenüü - eelroad (mingid suupisted), siis kahte erinevat erinevat sorti järelrooga (pakun, et supp ja siis mingi praelaadne asi) ja siis magustoit. Igast kategooriast oli välja toodud neli-viis erinevat sööki ja siis ise said valida, mida tahad, kuid kogu kupatus oleks maksma läinud 85 dollarit + joogid ka veel otsa. Otsustasime sealt lahkuda ja natukene edasi Leichardti kõndida ja mõnda paremat kohta vaadata. Õige pea nägimegi vasakul pool tee ääres itaalia söögikohti ja tegime valiku, et astume siis ühte neist sisse, valituks kujunes koht nimega Aperitivo. Iseenesest siuke väike ja mõnus kohake, hea muusika ja muidugi meie laudkonnas hea seltskond, lootused kruttisid üles ka enne sööki lauale toodud moijto ja passion fruiti kokteil. Aga, aga..paraku kujunes reaalsus siiski veidike teiseks. Esiteks, jättis teenindus mõne koha pealt ikka soovida - meid oli lauas viis inimest, aga veeklaasid ning noad-kahvlid toodi ainult neljale inimesele. Arabellaga ei arvestatud paraku üldse. Hiljem pidime puuduolevad noad-kahvlid ise juurde küsima. Mitu korda laua taga käiv teenindaja isegi ei märganud seda, et midagi on lauast puudu.

Aga nüüd siis söökide juurde. Mina tellisin tuunikala, arbuusi-rucola salatiga, mis kaetud mingi kastmega (ei mäleta enam millega, aga selline roa kirjeldus igal juhul menüüs oli), Helger ja Kaisu tellisid mingit sealiharooga ning nagu hiljem selgus, siis sealiha oli neil hoopistükis otsa saanud. Helger võttis siis lõpuks mingi küpsetatud loomaliharoa (etteruttavalt olgu öeldud, et see kujunes ka õhtu maitsvaimaks roaks) ning Taavi võttis mingi kaheksajalasalati vms asja. Kõige esimesena toodi lauda minu toit, nohjah...neli täiesti tuima toorest kalaifileed taldriku põhjas ning nende peal siis salatikuhi ja kolm arbuusilõiku. Täiesti maitsetu toit. Soolast, rääkimata muudest maitseainetest polnud haisugi. Salat oli lihtsalt salat, ilma mingi kastmeta. Kõige maitsvam asi oli arbuus. Oeh. Ütleme nii, et ma pole elus vist halba ja maitsetut asja söönud. Kaisu tellis Arabellale mingid kanavardad, nendega oli paraku sama lugu. Tunda oli ainult kanatükkidele ümber pandud seesamiseemnete maitset. Kuna Kaisu tellis sama asja, aga mingi kastmega, siis olid lood ka selle toiduga sama nutused. Ühesõnaga, õige pea meil viskas üle ja küsisime ettekandjalt soola, pipart ja ketšupit :D Kuna viimane asi neil puudus, siis toodi meile majoneesi. Meresoola ja pipart läks toidule ikka ohtralt, kanale lisasime majoneesi ka natukene ja kohe oligi palju maitsvam toit. Kõige kauem ootasime Taavi toitu, olime mingi kaks tundi tiksunud, kui lõpuks suvatseti see ka lauda tuua. Helger võib enda söögiga lõppkokkuvõttes vist kõige rohkem rahule jääda. Vähemalt oli tema lihatükil peal tomatikaste ja mingid juurviljad, mis lõhna poolest meenutasid kodust ühepajatoitu :D
Üks asi, mis tegelikult veel häiris selle koha juures, oli see, et tegelikult ei tohiks teenindusruumi kosta köögihääli. Meil ajas aga teiselpool seina undav külmkapp pea valutama, rääkimata muudest kolinatest, mis läbi seina kostusid.
Aga vähemalt saime kõhud täis ja õppetunni, millist kohta enam mitte kunagi ei külasta.

Kõige tipuks lõpetas Kaisu täna hommikul toidumürgitusega ja mul ka öösel kõht valutas.

Aga siinkohal lõpetan ja kuna Helgeril on vaba päev, siis läheme ja külastame Broadway Shopping Centerit (mis sest, et ma eile kogu oma raha seal laiaks lõin :D)

2 comments:

  1. btw, tuunikala peakski seest toores olema ;)

    a muidu eestis kuidagi ära harjutud fäänside sisekujunduste jms-ga, mujal maailmas enamvähem ongi paar lauda ja vsjoo. peaasi, et toit hea on :) aga nagu ma aru saan, siis ei vedanud teil sellega ka :D

    ReplyDelete