Tuesday, February 22, 2011

Taronga

Eile ja üleeile toimusid Sydney Eesti majas valimised, millest võtsime eile osa ka mina ja Karin. Seal kohtusime Aeduga ning kolmekesi võtsime suuna pubisse, kus keha kinnitada ja juttu rääkida. Istusime päris tükk aega, kui Aet koju läks ja meie Kariniga suundusime reggae-peole. Tegemist oli tegelikult iiri pubiga, kus üks kord nädalas, esmaspäeviti, toimuvad reggae-õhtud. Igal nädalal mängib üks ja sama bänd, meiega liitus ka Helger ja õhtu kulges mõnusa ja rütmika muusika saatel.

Täna oli aga Helgeril vaba päev ja mõtlesime selle sisustada Taronga Zoo külastamisega. Ilm muidugi meid väga ei soosinud, vihmane ja küllaltki heitlik oli teine. Kohati siiski lubati ka päikesel oma nägu pilve tagant näidata. Sooja oli täna umbes 22 kraadi, ilm on siin ikka väga muutlik...pisut harjumatu, kui viimastel päevadel on olnud soodsalt mingi 31 kraadi. Loomaaed iseenesest oli muidugi väga äge, oleks ainult tahtnud pisut rohkem ka nende elanikke näha, eks ka neid oli see märg ilm peidupaikadesse ajanud, aga enamuse siiski nägime ära, ka selle kõige tähtsama, mille pärast ma sinna minna tahtsin - nimelt kaelkirjakud. Kindlasti tahame külastada ka teist Taronga Zoo-le kuuluvat loomaparki - Taronga Western Plains Zoo'd, kuhu peab sõitma CounrtyLink rongiga ja mille muudab väga omapäraseks see, et tegemist pole nö klassikalise loomaaiaga, kus loomad kitsamates tingimustes elama peavad, vaid tõesti pargiga, kus loomad liiguvad ringi vabalt ja sina sõidad nende vahel autoga ringi ehk siis on tegemist safariga. Sellist asja olen ma juba ammu soovinud teha ja miks mitte siin võimalust kasutada. Western Plains Zoo'sse on kokku kogutud erinevad Aafrika loomaliigid, mis muudab safari veel eriti põnevaks.

Tänane loomaaiakülastus jättis aga päris kena mulje, kujundus jms oli muidugi muljetavaldav - hästi palju oli mõeldud loomade loomuliku elukeskkonna peale ja püütud seda jäljendada nagu ka normaalne oleks igas endast lugupidavas loomaaias. Nt oli seal selline ala nagu Wild Aasia, kus inimeste jalgteed ja jalutusala oli kujundatud vastavalt - kujud ja nende sees viirukid ja õielehed, India templi-sarnased müüriosad jne. Hästi palju oli ka selliseid majakesi, kus said vaadata nt madusid, närilisi jm väiksemaid elukaid. Ööloomadele mõeldud majas valitses peaaegu, et täielik pimedus, valgust oli niipalju, et loomi ikka näeks ja muidugi oli seal päris palav.
Mis veel hea mulje jättis, oli see, et palju on sellised grillimis-või piknikkuplatse, kuhu saab vabalt oma piknikukorviga tulla ja miks mitte terve päeva pere või sõpradega seal veeta. Käisime ka SkySafariga sõitmas, mis kujutab endast siis õhku rajatud raudteed, kus mööda trosse liiguvad väikesed kabiinid. Alguses võttis veits põlve nõrgaks küll, sest ega seda asjandust ju keegi ei juhi, lihtsalt sina istud seal sees ja kõik toimib automaatselt..aga kui ära harjusid, siis see vaade, mis alla avanes, oli muidugi vägev. Kuigi jah, jällegi..ilm oleks võinud parem olla. Kahel showl käisime ka - hüljeste ja lindude omal. Lindude oma oli Gran Canarial ikka tunduvalt parem, areen oli seal juba palju-palju suurem ja eksponeeritavaid linnuliike rohkem ja show vaatemängulisem.


Neljapäeval on plaan väikestviisi tähistada ka vabariigi aastapäeva meie juures koos küpsisetordi ja muu hea-paremaga. Näis-näis.

Tänasest külaskäigust siis mõned ülesvõtted ka



















No comments:

Post a Comment