Wednesday, September 28, 2011

Nädala pärast...

Ja hakkabki meie töötamise aeg siin Riverlandis ümber saama. Tööd muidugi jaguks siinses piirkonnas küll ja veel, aga meie eesmärk seoses viisapäevadega on täidetud (mul ainult kaks päeva vaja veel teha) ja teenitud rahasumma üle ka kurta ei saa. Selle nädala lõpus lõpetan oma töö packing house'is ning Helger töötab kuni järgmise kolmapäevani kartulites. Oleme siin viibinud juba üle nelja kuu ja on aeg edasi liikuda. Midagi põrutavat juhtunud pole, tööl on ainult olnud mõningad muudatused. Kuna üle-eelmine nädal oli jällegi shedis üsna vaikne, siis küsiti, et kas me ei sooviks nendel päevadel Murtho shedis töötada. Loomulikult olime nõus ja oi, kui hea meel mul selle üle oli. Mis siis, et hommikused tõusmised on tavaliselt 4:30 paiku ja tööpäev lõppeb kell 16:30, aga see-eest on see koht mulle olnud üks parimaid töökogemusi üldse. Naljakas, et sama kompanii alla kuuluvad töökohad, mis täidavad sama eesmärki, on siiski niivõrd erinevad teineteisest. Inimesed on hoopis teistsugused, vahetud, siirad, ääretult avatud ja sõbralikud. Ja mis peamine, kuidagi nii hea on olla seal, sest sealne administraator on samuti väga kena, mis muudab ka õhkkonna palju vastuvõetavamaks. Samuti sobib siia nagu rusikas silmaauku ütlus: "pole halba ilma heata". Mõned nädalad tagasi saime mina ja itaalia tüdruk veits ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui meile teatati, et Renmarki shedis me enam koristamas ei saa käia laupäeviti, põhjuseks toodi meie laiskus ja aeglus..tegelikult näeme me mõlemad, et juured peituvad siiski kuskil mujal, aga pikemalt seda teemat siin lahkama ei hakka. Tegelikult peaks me neile üldse tänulikud olema, sest see koristamise töö oli ikka väga väsitav ning saime hoopis uue võimaluse - töötada mõnedel laupäevadel Murthos. Ehk siis teeme seda, milleks meid tegelikult ka palgati ning palju ägedamas kohas.

Samuti oleme saanud väga vahvas farmikogemuse ühes pisikeses orgaanikafarmis töötades, kus minu töötatud päevad vabatahtliku tööna viisablanketile kirja läksid. Meie tööks on olnud ubade korjamine ja pakkimine mis küll tapab Su selja, kuid kõik muud asjad korvavad selle. Farm kuulub itaallastele ning farmer on ääretult lahke ja tore, pühapäevased lõunad itaalia pastaga hakkavad juba harjumuseks saama :)

Mis puutub üleüldse siinsesse Lõuna-Austraalia piirkonda, siis peaks mainima, et tööd siin jagub küll ja veel. Maist-oktoobri lõpuni on tsitruste hooajad, oktoobri lõpust hakkavad luuviljalised (kirsid jms) pihta, mis vältavad kuni märtsini. Lisaks puuviljadele saab siin ka viinamarju korjata ja pruunida, kartuliharvesteri peal möllata, kõrvitsaid korjata ja palju palju muud teha. Nii et kui tulete Austraaliasse ja otsite endale farmitööd, siis siinne piirkond pakub seda kindlasti.


No comments:

Post a Comment