Saturday, September 10, 2011

Heia-heia,
Kristiina kirjutas eelmises postituses minu kartulivõtutööst. Tegelikult näeb see natukene teisiti välja. Põhimõtteliselt on siiski tegu täieliku elektroonika peal töötava kartuliharvesteriga. Minu tööülesanne on seista taga liini ees ning korjata välja kive jms prahti. Viimased kaks nädalat olen siiski viinamarju kärpinud istandustes. Töö on väga lihtne, rohkem veel meeltmööda kui see kartuliharvesteri peal kõlkumine.
Oleks päris huvitav ilmselt nii endale hiljem lugeda ning kõigile teistele praegu, kui palju ameteid-töid olen 10 kuise siinolekuaja jooksul teinud.

* kokk.
* farm-hand.
* aednik.
* ehitustööline.
* liiklusreguleerija.
* abitööline vannitubade renoveerimises.
* apelsini, mandariini jms tsitruse korjaja.
* kõrvitsate korjaja, pakkija ja pesija.
* lillkapsaste ja brokkoli korjaja ja pakkija.
* tõstukijuht farmi laos.
* traktorijuht brokkoli korjamises.
* mandlipuude kärpija.
* viinamarjade kärpija.
* kartuliharvesteril töötaja.
* jalgratta mehaanik ja müüja.

Ilmselt on veelgi midagi, mis esimese hooga meelde ei tulnud.
Iseenesest on siinne farmisolekuaeg kiirelt möödunud, on vaid nädalajagu päevi, et saada vajalikud 88 päeva teise aasta viisa jaoks. Kes siis veel ei tea, plaanime jääda pooleks aastaks veel peale esimese viisa lõppu. Ehk siis kodumaale on oodata meid kevade ajal. Praegu aga ootame kärsitult päevade täitumist ning kuu lõpus alustame oma seiklust läänekaldale. Reis tuleb üle 3000km. Pean veel autol õli ära vahetama, mis sai juba ka valmis varutud ning piduriklotsid sain ka kuu aega tagasi vahetatud ning õhutatud. Nüüd vaja üks jooks uusi rehve otsida. Loodame parimat ning seniks aga panen fotomeenutusi siinsest oldud ajast. Ja veel, tegin omale sünnipäevakingituse ka, ostsin uue kaamera. Vee, põrutus ning liivakindla!


Nipet-näpet veel ning auto on pikemaks seikluseks valmis!



4x4 Üritusel. Auto, mis maksab ligi 1 mljn EEK'i.



Jõeääres





Nomads on Murray. Sünnipäevade õhtu. (mitte minu oma)



Grillihooaega avamas:)







Krissu tegi torti- šokolaadi-kohupiima-maasikaga!


No comments:

Post a Comment