Monday, March 28, 2011

Niinii, tean, et pole ammu seda kohta täiendanud siin. Aeg on vahepeal ikka mõnusalt lennanud ja vahepeal oli meil siin kodus internet jälle üle limiidi ja väga aeglane, mis tegi siia kirjutamise pea võimatuks. Vahepeal on toimunud nii mõndagi. Kõigest siis järjekorras.

Kõigepealt pidasime minu sünnipäeva siin kolm päeva jutti (nagu ikka!). 17.märtsi õhtul istusime lihtsalt kahekesi, Helger tegi maitsva õhtusöögi ja nautisime Hunter Valleyst kaasa ostetud veini ja ei tea, kas viga oli natuke teistsguses veinis või milles, aga ma suutsin ühe pokaali ära juua ja pärast seda oli ikka väga kummaline olla. Teistsuguses veinis selles mõttes, et seda veini tavalisest bottle shop'ist osta ei saa, vaid ainult kasvandusest otse. Arvatavasti oli temas ka ainete kontsentratsioon pisut teine. Reedel tuli Karin siia kimp kollaseid gerberaid käes, sünnipäevalaul suul ja head-paremat kraami kotis. Istusime ja jutustasime kuskil kella kaheni öösel. Laupäeval oli siis vast kõige suurem tähistamine Kaisu ja Taavi juures, kus Karin aitas mul hoolega süüa vaaritada, et me saaks pärast laua taha maha istuda ja ennast ogaraks süüa. Nii juhtub kui laual on kartulisalat, lehttaignast sibula-vorsti-muna pirukad, ahjukana, õuna-kohupiimakook, puuviljad, veini, õlut jne
Mis puutub üldse söögitegemisse, siis siin on saanud minust ikka kirega kokkaja. Mulle on alati meeldinud süüa teha, aga Eestis oli selleks ikka palju vähem aega kui siin. Läbi on proovitud mitmed erinevad toidud, mis vähegi eesti maitse suhu toovad, nt seljankasupp, kartulipuder hakklihakastme ja paprika-sibula hautisega, kohupiimakook, küpsisetort, kartulisalat jnejnejne Mõnna!

Tegime ka aktiivsemat algust oma autootsingutega. Kõigepealt vaatasime Gumtreest erinevaid kuulutusi ja käisime ka ühte proovimas, mis paraku ehtne ront tundus :D Nüüd aga saime teada, et üks Eesti tuttav müüb ka oma Mitsubishit, nii et täna lähemegi seda proovima. GPS on igal juhul autosse muretsetud - seda siis eilse šoppamise käigus. Eesti keelde saab ka seadistada seda..ihii. Siin Austraalias kindlasti täiesti asendamatu abimees pikkadel autosõitudel või ka niisama linnas sõites, sest nii keerulises ja ebaloogilises linnas nagu seda on Sydney, on seda väga vaja. Samuti ootavad meid varsti ees juba väga pikad road-tripid, maikuus läheme ära farmi ja sinna koguneb kilomeetreid oma paarituhande jagu. Tee peal külastame kindlasti ka Great Ocean Roadi. Jään seda trippi väga ootama.

Natukene pildimaterjali siis ka meie jalutuskäigust meie kodu lähedal asuvas Leichhardt Park-is ja Kaisu-Taavi aia värvilistest roselladest. Viimased on väga julged tegelased, kes hea meelega peost saia nokivad ning vahepeal ka koridoripõrandal keksida armastavad :)















No comments:

Post a Comment