Thursday, June 9, 2011

Kolisime siis pühapäeval sealt hostelist ära mõnusasse karavanparki. Olemine on siin väga mõnus - mugav ja puhas. Kord nädalas käiakse koristamas + on olemas puhas vesi, lauanõud, tasuta kohv, tee ja tuba soe. Oleme nüüd igapäevaselt saanud tööd ka teha, korjanud nii apelsine kui mandariine. Viimased ei ole eriti toredad, sest nende korjamine võtab aega just lõikamiste tõttu, apelsinide korjamine läheb ikka palju libedamalt. Helgeriga kahepeal korjame bini 35-40 minutiga täis. Siin näidati meile korjamises vähe teist meetodit ka kui seal farmis, kus ma varem töötasin ja tänu sellele on mul ka veits lihtsam. Nimelt ei ole siin juttugi apelsini oksa küljest lahti keeramisest, vaid lihtsalt käega tõmbamisest + on siin apelsinid ka palju suuremad, mistõttu ka bini täituvus kiirem :D

Oleme teinud size-pickingut (suuruse järgi korjamist) ja eile möllasime colour-pickingus (värvi järgi korjamises). Esimese puhul antakse sulle kätte rõngas, mis määrab ära mandariini minimaalse suuruse. Alguses võttis ikka natuke kiruma küll, sest meie reas eriti suuri mandariine just polnud, aga siis sebis Rob meid muusse ritta ja seal oli töötegemine juba ladusam. Colour-picking'uga on selline teema, et pead korjama ainult neid apelsine, mis on täiesti oranžid, rohelist kohta ei tohtinud üldse olla. Selliseid täisküpseid apelsine oli päris keeruline leida. Teenisime selle eest 15 taala tunnis ja poolteist tundi kirjutati meile lihtsalt juurde, pärast seda saime juba korjata normaalselt, st puud ikka ilusti puhtaks. Muus osas pole häda, aga tahaks ikka veits rohkem teenida. Mandariinide bini pealt makstakse küll 50 taala/bin, aga kui me kolme peale korjame ühte bini 1,5-2 h, siis pole see päevas teab mis märkimisväärne summa. Apelsinidega teenib selles farmis 22 taala/bin (muudes kohtades küll 25, aga sealt läheb maks maha), aga kuna me oleme saanud suht lühikesi päevi teha, siis pole nende korjamisest eriti tolku.

Nii et eks me nüüd vaatame, mis edasi saab. Homme peame siit karavanpargist ka kolmeks ööks ära minema, sest Kuninganna sünnipäeva pärast (mis on 10.juunil), on see koht rahvast täis ja toad juba ära broneeritud. St, et tulev nädalavahetus on täis igasuguseid üritusi. Täna otsustasime, et läheme selleks mõneks ööks siis jälle sinnasamma hostelisse (kuna kõik muud kohad on arvatavasti täis) ja siis vaatame, mis edasi...kui ikkagi sellel hostelil on meile püsivat ja tasuvamat tööd pakkuda, siis arvatavasti peame selle vastu võtma. Selles farmis, kus me praegu oleme, on muidu tore küll - Rob on väga sümpaatne inimene ja boss lubas meile viisapäevad ära kirjutada nagunii...aga jah, hetkel on raha siiski tähtsam. Ja mõned viisapäevad saame kirja nagunii. Nii et eks tulev nädalavahetus annab arutust.

Hetkel side lõpp.

No comments:

Post a Comment