Friday, July 1, 2011

Packinghouse

Olen nüüd kolm päeva uues kohas töötanud ja täitsa meeldib - no kellele ei meeldiks, kui kerge ja igava töö eest head raha saab :)) Kohaks on siis Renmarkis asuv packinghouse, kus tegeletakse tsitruseliste sorteerimise ja pakendamisega.

Kolmapäeva hommikul viis Mike (hosteli omanik) mind ise Renmarki, läksin teistest hiljem, sest oli vaja nn "treening" läbida, mis tähendas 15 minutilist dvd-filmi vaatamist, kus näidati ära, mida tohib ja mida ei tohi teha, safety first on muidugi nende esimene prioriteet ja kohati oli see film ikka päris naljakas. Pärast seda tehti mulle ja kahele teisele kohalikule austraalia tüdrukule, kes ka seal tööle hakkasid, tuur laohoones ja selle ümbruses. Tegemist on siis väga suure halliga, kus töö toimub kahel korrusel - ülemisel sorteeritakse liini peal ja alumisel toimub pakkimine. Kord on seal tegelikult ikka päris range - keelatud on tööterritooriumile süüa ja juua kaasa võtta, samuti võetakse sealt pisteliselt töötajatelt ka vereproove ning kui selle käigus selgub, et veres on alkoholi vms "kangemat" kraami veres, siis on adjöö. Vereproove võetakse ka mõnedes suuremates Austraalia farmides.

Esimesel päeval visatigi ming kohe ülemisele korrusele sorteerima, mis kohati ikka silme eest kirjuks kiskus, sest liin liigub päris kiiresti ja selle käigus pead välja sorteerima kõik, mis läheb mahlaks ja mis on niisama kräpp. Tegin seda tööd mingi 3 tundi umbes, enamuse ajast sellest passisin niisama, sest liin ei liikunud üldse ja puuvilju ei tulnud peale jne. Järgnevatel päevadel ja ka edaspidi on äratus 5:45, hosteli juurest stardime kell 6:15, töö hakkab kord kell 7:15 või 7:30 ning kestab kella 16:30-ni, va reedel kui päev lõppeb kell 15:30, täna juba saime kell 15 tulema. Eile pakendasin esimese poole päevast sidruneid ja teise poole päevast kleepisin karpidele silte :D täna ladusime kastidesse mandariine suurte toidukaupluskettide nagu Coles ja Woolworths jaoks ning pärast seda ladusin mandariine pappkastidesse - igasse kasti oli vaja laudda 85 mandariini, kui kast täis, siis lükkad liinile ja võtad järgmise. Nii et nagu näha, midagi kontimurdvat see pole, pigem kisub igavaks, aga kui sellise töö eest 19.65 daala tunnis makstakse, siis why not :) Igal juhul olen ma megarahul, et selle töö sain.

Järgmisel nädalavahetusel on meil siin hostelis cuisine - party, kus pead kokkama midagi enda riigile iseloomulikku. Aega sinna veel natuke muidugi on, aga kui kellegil on häid ideid, mida võiks pakkuda, siis võiks siia kirja panna ;) Siin hostelis elab üks Itaalia paar, tüdruk käib samuti minuga packingshedis tööl, päris toredad inimesed on. Seoses selle kokkamisõhtuga olen päris palju ka itaalia söögitraditsioonide kohta teada saanud. Nimelt kavatseb see tüdruk, Rita, ehtsat itaalia pitsat küpsetada ning selle täidis koosneb ainult tomatikastmest ja mozzarella juustust, mis ongi klassikalise itaalia pitsa retsept. Mingit peekonit, kana vms liha, veel vähem ananassi ei kasuta nad absoluutselt. Tomati ja mozzarella kõrval on kasutusel veel oliivid, tuunikala või kvaliteetne sink. Samuti peavad nad veidraks pasta keetmisel keeduvette õli lisada ning küüslauk on ka neile suhteliselt kasutamatu komponent, va bruschettade valmistamisel. Lasanje valmistamisel ning marinara kastme puhul seda ei kasutata.

Nüüd on aga ees pikk nädalavahetus, sest esmaspäeval ei pea ka töötama.








No comments:

Post a Comment